HÍREK

Itt az új lakáshitel-támogatási rendszer

Itt az új lakáshitel-támogatási rendszer


A kormány döntött a lakástámogatási rendszer átalakításáról - közölte a Nemzetgazdasági MInisztérium. A cél az, hogy többen tudják igénybe venni a kamattámogatott kölcsönöket, illetve, hogy ezen keresztül felélénküljön a lakáspiac.


Fontosabb változások: - A kamattámogatás mértéke állandó lesz, nem csökken évente. Ezzel a jelenleginél nagyobb mértékű támogatás lép életbe, amely alacsony és kiszámítható törlesztő részletet jelent a lakáskölcsön első öt évében. - Nagyobb összegű kedvezményes kamatozású kölcsön igényelhető. Új lakás vásárlása esetén 10 millió forint helyett 15 millió forint, használt lakás vásárlása, illetve korszerűsítés esetén 6 millió forintról 10 millió forint kölcsönösszegig ad majd az állam kamattámogatást. - A támogatott használt lakás értékhatár emelkedik, az állam 15 helyett 20 millió forintos vételárig támogatja a lakásvásárlást.


Meglévő lakóépület bővítéséhez is jár kamattámogatás, legfeljebb 10 millió forint kölcsönösszegig. - A hátralékos lakáscélú hiteladósok helyzetének megerősítését segítő konstrukciók igénylési határidejének meghosszabbítása 2013. december 31-ig. A javasolt intézkedések a lakosság számára otthonteremtési céljaik megvalósítására kedvezőbb feltételeket biztosítanak. A kedvezőbb feltételek visszamenőleg, automatikusan érvényesülnek, így azok sem kerülnek hátrányosabb helyzetbe, akik még a korábbi feltételek alapján igényelték az állami kamattámogatott kölcsönt, tehát a kibővített kedvezmények visszamenőlegesen is járnak - közölte az NGM.

« vissza az előző oldalra
7 ingatlaniroda
1213 eladó ingatlan
153 kiadó ingatlan
474 új építésű ingatlan
0 akciós banki ingatlan
Energetikai tanúsítvány