eladó / kastély/villa / Siófok

Hívjon most!

+36 (20) 218 megnézem

ingatlan adatlap:

ingatlan kódja: SI / 193430
helye: Siófok
típus: eladó kastély/villa
méret: 642 nm
telek mérete: 2225 nm
állapot: felújított
építés anyaga: tégla
irányár: 1.190.000.000 Ft

az ingatlan leírása:

Befektetők figyelem! Ilyen nincs még egy! Elegancia, stílus, ami magával ragad!

Eladó Siófok legszebb, mozgalmas, mégis nyugalmat árasztó, történelmi villák szegélyezte utcában egy 2225 nm-es, parkosított, részben fenyőfás telken álló mintegy 642 nm (alagsor 93 nm, földszint 280 nm, emelet: 269 nm) hasznos alapterületű felújított, romantikus stílusú villaépület.

Az épület részben alápincézett, alagsor, földszint, emelet beépítésű.

Története: A siófoki villát 1897-ben Braun Dávid építette, az épületet a századfordulón Dr. Fekete Vilmos temesvári ügyvéd vásárolta meg. A villa neve már árulkodik arról, hogy a siófoki szállásnak köze van az egyik legnagyobb romantikus írónk, Jókai Mór életéhez. Jókai 1903-ban, ebben a hangulatos balatoni villában töltötte életének legutolsó nyarát, a tulajdonos vendégeként.
Jókai Mór gyakran megfordult a Balaton melletti Siófokon, és a Siófokról Füredre történt hajóútján szerzett élményit használta fel az Aranyember című regényéhez.
A hotel a második világháború végéig a nyaralni vágyók siófoki szállásaként funkcionált, majd 1947-ben államosították. A szocializmus évei alatt a házban működött rendőrség, zeneiskola, Pannónia központ. 1995-ben a villa újból magánkézbe került.

A Villa hotel szobái és közösségi terei az arte povera stílusjegyeit, valamint a modern formavilágot ötvözve tökéletes harmóniát és finom eleganciát sugároznak. A szállás épületében 3 standard, 2 superior, 2 delux sarokkádas, 4 családi  szoba és egy 75 nm-es lakosztály került kialakításra.

Az épület fűthető, amit – illetve a használati meleg vizet – központi gázkazán biztosít. 2015-ben az épület teljes felújítására került sor.

A szobák alapfelszereltséghez hozzátartozik az LCD TV, telefon, minibár, bőröndtartó, higiéniai és kozmetikai ápoló készlet, hajszárító.
A villában nem dohányzó szállodai szobák kerültek kialakításra, de a dohányzást kedvelőkről sem feledkeztek meg, akik a teraszokon hódolhatnak szenvedélyüknek.
A fürdőszoba kialakításánál figyelembe vették a különféle igényeket, káddal és/vagy zuhanyzóval felszereltek. Két superior szobában sarokkád került kialakításra a romantikát kedvelők számára.
A szállás szobái külön kérésre előzetes egyeztetés alapján pótágyazhatóak (gyermekágy és babaágy).

Természeti adottságokból eredően a telek utcától távolabb eső része lejtős kialakítású és magas fenyőfákkal borított. Az épület földszintje, valamint a kert Balaton felé eső hátsó személy kijárata között így kialakult szintkülönbséget lépcső és térkő-burkolatú járda hidalja át. A kert parkosított, illetve az épület főbejárata közelében kialakított tűzrakó hely és közösségi tér térkővel burkolt. A kert az utca felől egy személykapun és egy gépkocsi bejárón keresztül közelíthető meg.

Gépjárművek parkolása a telken belül is lehetséges a murvával borított felületeken. A közlekedő felületeket világítás szegélyezi.

Az ingatlan megközelíthetősége kiváló mind személygépkocsival, vagy busszal autópályán, mind vonattal. Budapest 10, Kaposvár 80, míg Nagykanizsa mintegy 1200 km-re van.  

A Szántódi rév közelsége miatt a Balaton északi partja is könnyen elérhető.

Az ingatlan infrastrukturális ellátottsága központi elhelyezkedése miatt kiváló. Bevásárlási lehetőségek, éttermek, közintézmények, orvosi rendelő, oktatási intézmény 3-5 perces sétával elérhető.

A közelben lévő siófoki kikötő vitorlások és csónakok tárolására is alkalmas, a személyhajók pedig vízi kirándulásra is lehetőséget adnak.

Részletekkel valamint a megtekintéssel kapcsolatban keressen bizalommal.

Üdvözlettel / Best regards:

Kovács Zsolt

+36 (20) 218 4274

iroda: Siófok

Kovács Zsolt

Kovács Zsolt

ügyvezető, tulajdonos

+36 (20) 218 megnézem

HÍVÁS

e-mail: kovacs.zsolt@lakaskulcs.hu

iroda adatlapja

Érdeklődjön az ingatlanról:

további ingatlanajánlatok hasonló kategóriában

típus méret ár  
eladó kastély/villa - Balatonföldvár 1.500 nm 1.200,0 MFt tovább
7 ingatlaniroda
901 eladó ingatlan
100 kiadó ingatlan
332 új építésű ingatlan
0 akciós banki ingatlan
Energetikai tanúsítvány